Zestaw POS to nowoczesne, kompletne rozwiązanie fiskalne. Jego walory sprawdzają się w wielu branżach, choćby w gastronomii. Jakie korzyści z użytkowania POS-a mają właściciele lokali i punktów gastronomicznych?
Systemy POS (point of sale) to zaawansowane narzędzia, pozwalające handlowcom na zarządzanie sprzedażą, magazynem czy finansami. POS ma dwie główne funkcje - przyjmowanie płatności i śledzenie sprzedaży. POS składa się z m. in. : oprogramowania sprzedażowego, drukarki fiskalnej, terminala płatniczego i monitora dotykowego.
Oczywiście można do POS-a podpiąć szereg urządzeń peryferyjnych takich jak wagi czy skanery.
Posy umożliwiają:
POS-y znakomicie sprawdzają się w gastronomii. I coraz częściej można je spotkać w punktach gastronomicznych. Dzieje się tak dlatego, że systemy POS można łatwo przystosować do charakteru danej działalności, wielkości zespołu oraz rodzaju menu.
POS jest system wielofunkcyjnym, oferującym wiele możliwości działania. Przedsiębiorcy z branży gastronomicznej bardzo chwalą pracę z POS-em m. in. ze względu na:
Inne, oferowane przez POS-y funkcje, które niezwykle usprawniają prace w lokalu gastronomicznym to m. in.:
Zestaw POS składa się z kilku urządzeń. Jednak na rynku dostępne są również kompaktowe, zamknięte w jednym urządzeniu POS.-y Taki jest choćby Posnet Vero. To jedno, nieduże urządzenie, które zawiera w sobie drukarkę fiskalną, platformę POS i aplikację sprzedażową. I jest pełnoprawnym systemem sprzedaży POS.
Dla przedsiębiorcy takie kompaktowe rozwiązania mają same plusy, a najważniejszy jest ten związany z finansami. Tego typu urządzenie jest zwyczajnie dużo tańsze niż tradycyjny zestaw.
Użytkowanie POS-a to gwarancja tego, że punkt gastronomiczny będzie działał sprawnie, obsługa klienta będzie na wysokim poziomie, a zamówienia realizowane dynamicznie.